Knoflook. Toch wel één van de smaakmakers waar ik eigenlijk niet zonder kan. Maar wat een irritant gepiel als je een teentje knoflook probeert te pellen. Maar wist je dat het pellen van een teen knoflook eigenlijk niet eens hoeft? En ik zal je vertellen hoe; zo hoef je je nooit meer te ergeren aan die velletjes die je er niet vanaf krijgt!!
Nummer 1: de persmanier
Dit is de ‘normale’ manier om een teen knoflook te ontvellen, maar hierbij laat je het velletje zitten. Dus doe een teen knoflook in je knoflookpers en pers het boven je eten en zoals je dan waarschijnlijk kan zien, zie je dat het velletje overblijft van de knoflook. Door de druk wordt de knoflook erdoorheen geperst. Dus je hoeft NOOIT meer een teen knoflook te pellen als je hem geperst wil gebruiken. Zie de bijgaande foto’s voor een verduidelijking van deze uitleg 🙂
Nummer 2: de pletmanier
De pletmanier is heel simpel. Je legt een teen knoflook met schil op een snijplank en je zet met een pollepel druk op de knoflook, zodat ie in stukjes splashed. Dan zie je dat je heel gemakkelijk het velletje er zo van af kan trekken. Zie de foto’s hieronder; dat verduidelijkt hoogstwaarschijnlijk een hoop 🙂