Een perfect stukje zalm in een halfuur
Een lekker smeuïg stukje zalm is eigenlijk zo gepiept. Het is lekker, gezond, rijk aan eiwitten en zalm bevat de juiste vetten die wij allemaal nodig hebben. Kortom, een goed recept is het halve werk want zalm is dan wel lekker en gezond maar niet goedkoop. Dit betekent dat je er maar beter dan ook een ‘LEKKER’ stukje zal van kan maken en hierbij de eenvoudige wijze waarop dat kan.
Eerst even ter info, wat voor zalm eten wij nou eigenlijk het meest? en welke verschillende zalmen zijn er eigenlijk?
Zalm vind je in allerlei soorten en maten. De zalm die voornamelijk in Nederland wordt gegeten; de Atlantische of Europese zalm, ook wel Salmo Salar genoemd, wordt gevist uit de noordelijke zeeën en de Noord-Atlantische oceaan.
Wist je dat de zalm eigenlijk een witvis is?
De zalm is dus eigenlijk een witvis. Hoe komt het dan aan zijn roze kleur? De roze kleur ontstaat door het pigment astaxanthine en dat bevindt zich in de voeding van de zalm, namelijk door het eten van schaaldieren, hierdoor ontstaat de roze kleur. Om gekweekte zalm roze te maken wordt de kleurstof ook gebruikt.
Het recept voor 1 stuk zalm
- Stuk zalm (+/_ 200 gram)
- 1 teen knoflook (geperst)
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 2 partjes citroen
- Dille
- Aluminiumfolie
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en scheur een stuk aluminiumfolie af en leg daar de vis op
Stap 2. Smeer de vis in met olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout.
Stap 3. Leg er 2 partjes citroen bovenop en de dille erbovenop en ernaast.
Stap 4. Vouw het pakketje dicht en zet in de oven voor 18 minuten.
Stap 5. Check de vis, is ie mooi roze? TOP! is ie te rauw? Leg hem er nog ff in. Maar LET OP! Rustig aan, meestal is 1-1.5 minuut ruim voldoende!