emsgerechten

Facebook Instagram Pinterest
  • Home
  • Recepten
  • Kookblog
  • Over emsgerechten
  • Contact
Menu
  • Home
  • Recepten
  • Kookblog
  • Over emsgerechten
  • Contact
Risotto met aspergetips, doperwtjes, gegrilde paprika en citroen

Risotto met aspergetips, doperwtjes, gegrilde paprika en citroen

  • Gepost op: August 3, 2020
  • hoofdgerecht, vegetarisch

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Aantal:

4 personen

Risotto is een rijstgerecht wat oorspronkelijk uit noord Italië komt. Risotto is voor elk seizoen een succes, het kan namelijk gecombineerd worden met zo goed als alles wat jij lekker vindt. Het is niet ingewikkeld, alleen heb je een beetje geduld nodig om de rijst goed beetgaar te krijgen. Maar als je een beetje de tijd neemt en er wat liefde in stopt is het hartstikke simpel en onwijs lekker.

Ingrediënten

  • 500 gram aspergetips (gegrild)
  • halve zak doperwtjes
  • pot gegrilde paprika (gesneden, in kleine of grove stukken - wat jij lekker vindt)
  • 350 gram risottorijst
  • 1,5 blokje groentebouillon (ja, opgelost in kokend water)
  • citroenrasp van 1 citroen
  • citroensap van 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui (gele of rode maakt niks uit, wat je hebt liggen)
  • 2 chilipepers gedroogd (dit had ik toevallig liggen, je kan ook een rode peper gebruiken)
  • peper en zout
  • olijfolie om de knoflook en ui in te fruiten
  • witte wijn, ongeveer 50 ml. ff een scheut als je de knoflook en ui hebt gefruit
  • oo en niet te vergeten! Parmezaanse kaas!! Rasp ongeveer driekwart van de parmezaanse kaas
    Risotto met aspergetips, doperwtjes, gegrilde paprika en citroen

    Bereidingswijze

    Schil en snijd de ui, knoflook en chili fijn en laat in een pan (met anti-aanbaklaag) olijfolie warm worden.
    Voeg de ui, knoflook en chili toe en laat het geheel op laag vuur sudderen totdat het een beetje bruin en gaar wordt.
    Schenk de witte wijn erbij en laat het ff inkoken. Voeg dan de risotto toe en bak mee totdat de risotto er een beetje glazig uit begint te zien. voeg dan de bouillon toe en blijf roeren (let op, risotto duurt altijd ff dus geduld is een schone zaak).
    Zet ondertussen een grilpan op het vuur, besmeer die met wat olie en laat de olie heet worden.
    Gril dan de asperges tot ze beetgaar zijn en wat bruin geworden zijn en zet weg - blijf beetje bij beetje bouillon toevoegen totdat de risotto beetgaar is.
    Voeg dan de citroensap en rasp toe en roer erdoorheen. Dan kunnen de erwtjes, gegrilde paprika en gegrilde aspergetips worden toegevoegd.
    Als laatste roer je de parmezaanse kaas erdoorheen en kan je het nog extra op smaak brengen met peper en zout!!!
    Dat was ‘m! Eetsmakelijk!!

    Deel je creatie!

    Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten

    Andere recepten

    ontbijtsmoothie aarbei, banaan, spinazie

    Gezonde ontbijtsmoothie met aardbei, banaan en spinazie

    Ga naar recept »

    Klassieke lasagne bolognese

    Ga naar recept »
    romige bloemkoolsoep

    Romige bloemkoolsoep

    Ga naar recept »
    « Vorige Volgende»

    emsgerechten

    Blijf altijd op de hoogte van de nieuwste, lekkerste en gezonde recepten via de social media kanalen!

    Facebook-f Instagram Pinterest

    Pages

    • Kookblog
    • Contact
    • Recepten
    • Over emsgerechten
    • Privacybeleid
    • Home

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief