Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Aantal:
Even een stukje geschiedenis en terug naar de 16e eeuw –> De quiche lorraine komt oorspronkelijk uit Lotharingen… – Uh dat ligt ergens in het Noordoosten van Frankrijk, wat wisselend een Duitse of Franse streek was. De quiche, ofwel ‘kuche’ hoe het in de Duitse mond werd genoemd, was een koek die gemaakt werd van de combinatie ei, melk en later room. De resten van de dit deeg waren de beginselen van hetgeen wat nu de ‘quiche’ wordt genoemd. De spekjes werden er overigens nog veel later aan toegevoegd, namelijk ongeveer 300 jaar later. De smaak van de quiche wordt voornamelijk bepaald door de rokerige smaak van het spek. De vegetarische variant die gebruikt is in dit recept vind ik nog rokeriger van smaak en dus nog lekkerder. Ben je geen fan van vegetarische spekjes? Dan kan je de vleesvariant gebruiken – even opbakken totdat ze krokant zijn en het recept blijft volledig hetzelfde!
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten