Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Aantal:
Een Melanzane, oftewel voor mij een heerlijke schaal met verse groenten en kaas. Dat is het namelijk gewoon. Je hebt tig recepten voor een lekkere melanzane, maar het leuke hieraan is dat je er ook een beetje mee kan experimenteren. Vanuit de Italiaanse keuken hoort een melanzane (of in de originele term ‘melanzane alla parmigiana’) alleen met aubergine, maar omdat ik gek ben op de combinatie van gegrilde aubergine en courgette, heb ik deze twee groenten met elkaar gecombineerd. Én uiteraard is de melanzane gecombineerd met een goede, kruidige tomatensaus en kaas. Zoals je aan de bereidingstijd kan zien lijkt het alsof je er een eeuwigheid mee bezig bent, maar het gaat er meer om dat de tomatensaus eventjes een tijdje op het vuur moet staan zodat de cherrytomaatjes lekker zacht worden en zodat de kruiden er lekker intrekken. Ik zou zeggen, staar je niet gek op die bereidingstijd – want heel veel handelingen komen er eigenlijk niet bij kijken!
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten