Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Aantal:
Het aspergeseizoen is begonnen en hierbij dan ook een heerlijk niet-klassiek recept. De salsa verde in combinatie met de gegrilde asperge is een super goede combinatie. Er zijn drie soorten asperges, namelijk:
–> De witte asperge zijn onder de grond gegroeid en zijn niet blootgesteld aan het zonlicht waardoor ze wit blijven. De witte asperge moet geschild worden.
–> De groene asperge heeft wel zonlicht gezien en nodig om te groeien en hoeft niet geschild te worden.
–> De paarse asperge heeft ook zonlicht gezien en nodig om te groeien, deze wordt op kleine schaal geteeld en hoeft niet geschild te worden. De paarse asperge wordt paars omdat deze flavonoïde anthocyaan bevat.
Buiten dat de asperges super lekker zijn, is er nog een ander groot voordeel. De asperges zitten namelijk boordevol vitamines. Wat voor vitamines dan? Ten eerste houden asperges je super slank, want er zitten nauwelijks calorieën in. Daarbij zijn asperges rijk aan vitamine K, C, B1, B2, E, foliumzuur en zijn ze goed voor de nieren (asperges zijn namelijk vochtafdrijvend).
TIP: Lekker met een stukje zalm!
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten