Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Aantal:
Flatbread is ongerezen brood en bestaat enkel uit een paar ingrediënten (zoals je kan zien), het brood blijft plat doordat er geen gist aan toegevoegd wordt. Vermoedelijk is het maken van flatbread de oudste methode om brood te maken en het komt uit het Oude Egypte, waar ze de broden in steenovens konden bakken. Flatbread is super lekker bij de borrel, bij curry’s, om te vullen met groenten (dus om als wrap te gebruiken) en met nog veel meer. Het is super makkelijk en super lekker. Je kan in het beslag er ook verschillende specerijen aan toevoegen. Ik heb ervoor gekozen om er karwijzaad aan toe te voegen. Karwijzaad en komijn worden nog wel eens door elkaar gehaald; ze hebben namelijk allebei een anijsachtige smaak. Karwijzaad is wel qua smaak een stuk sterker, maar heb je alleen komijn of karwij in huis? Geen problemo, je kan ze prima vervangen door elkaar vervangen.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten