Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Aantal:
Dit is een super lekker bijgerecht waar je een beetje geduld voor moet hebben. De aubergine is zo sappig en zacht dat het lijkt alsof het smelt op je tong. Maar daar gaan natuurlijk wel wat stappen aan vooraf. De aubergine wordt sneller gaar als je deze van tevoren inkerft + de smaken van de tomatensalsa kunnen, door de openingen, er vervolgens helemaal lekker intrekken. De aubergine wordt ook wel ‘eierplant’ genoemd. Waarom? Omdat ze in het wild lijken op een ei en de kleur hebben van een ei. Daarom ook wel de Engelse vertaling ‘eggplant’, geinig hė?! Voor de tomatensalsa heb ik gekozen voor romaatje romaatjes omdat deze een heerlijke zoete smaak hebben.
Nog een serveertip; ik heb het gegeten met flatbread en hummus en dat was superrr lekker!! Je kan het ook eten met pasta, aardappels, oftewel met van alles!
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten