Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Aantal:
Even een ode aan mijn opa! Toen ik wat jonger was en wij met het gezin naar mijn opa en oma gingen, werd je ontvangen met de geur van vers gebakken appeltaart. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn smaakpapillen worden dan gek van geluk! Daarom mag dit recept dan ook absoluut niet ontbreken. Zoals je ziet komen de foto’s niet helemaal overeen, maar dat komt omdat de appeltaart zo lekker is dat ik hem al meermaals gemaakt heb! Appeltaart is altijd goed vind ik. Oké, ik moet eerlijk zeggen toen ik afgelopen weekend een stukje appeltaart met slagroom en een kop koffie aan het drinken was op een zaterdagmiddag (en daar dus ook nog eens van genoot) schrok ik wel een beetje. Een flits van relativering, waarbij je even denkt – gaat zo dan vanaf nu mijn leven eruit zien? Degelijk? Uhm… Nee! Dus oké dit moet je misschien dan ook weer niet te vaak doen, maar het punt wat ik wil maken is dat appeltaart super lekker en eigenlijk ook super makkelijk te maken is. Het geheim en het lekkere van dit recept is dat de rozijnen uren in de port hebben gelegen en de stukjes gember die je bij sommige happen proeft weer even het gevoel geven dat je leeft! Nou, daar lijkt mij niks mis mee toch?! Nou, dus geniet ervan! En joh een beetje degelijk is oké!
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten