Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Aantal:
Ik eet praktisch geen vlees, maar heel af en toe maak ik een uitzondering. En voor dit recept maak ik met liefde een uitzondering. De combinatie van coquilles met pancetta is onwijs lekker en absoluut de moeite waard om te proberen! Vaak hoor ik dat men denkt dat het bakken van coquilles ingewikkeld is, maar dit is absoluut niet het geval zolang je maar een paar stappen volgt: Dep de coquilles droog Doe er wat peper en zout op voor de smaak Zet een koekenpan op hoog vuur met olijfolie en laat de pan goed heet worden (dit kan je testen door een houten spatel in voorzichtig in de olie te dopen, ontstaan er luchtbelletjes dan weet je dat de olijfolie heet genoeg is!) Bak de coquilles voor ongeveer 1,5 tot 2 minuten aan elke kant. Het idee is dat je ze aan de buitenkant even dichtschroeid en dat ze nog een beetje rauw zijn van binnen (dan zijn ze het sappigst en het lekkerst)
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het aan ons weten door je creatie te delen op social media met #emsgerechten en @emsgerechten